تردمیل های مناسب برای ورزشگاه ها، غالبا "موتور محور" هستند یعنی توسط یک موتور الکتریکی کار می کنند. این تردمیل ها دارای سطح گسترده تر، سنگین تر و هزینه بالا تری نسبت به انواع خانگی آن هستند.
بهترین کیفیت تردمیل موتوردار مناسب ترین نوع تردمیل برای باشگاه شما است. این دستگاه شامل یک موتور قدرتمند، کتابچه راهنمای شیب، و کنترل افزایش سرعت است. با یک سطح بزرگتر و پشتیبانی وزن بیشتری، این دستگاه ها برای پیاده روی، پیاده روی سریع، دو آهسته، و حتی دو سرعت ایده آل هستند. دستگاه پخش MP3 و اتصال USB سریع باعث می شود ورزش لذت بخش تر شود.
عزیزانی که قصد خرید تردمیل برای باشگاه دارند و یا به دنبال یک تردمیل حرفه ای هستند باید در دسته تردمیل باشگاهی به جستجو و انتخاب بپردازند.این تردمیل ها مناسب برای استفاده در باشگاه های حرفه ای و ورزشکاران حرفه ای می باشد.لازم به ذکر است فروشگاه هایپرجیم علاوه بر تردمیل باشگاهی انواع تردمیل خانگی را عرضه می نماید.
تردمیل باشگاهی یکی از دو شاخۀ اصلی در دستهبندی تردمیلهاست. شاخۀ دیگر تردمیل خانگی است. اگر بخواهیم از حیث بزرگی بازار آنها را بسنجیم، دست بالاتر با تردمیل خانگی خواهد بود. امروزه به سبب سبک زندگی شهریان و کمتحرکی شهروندان خرید تردمیل خانگی بسیار بیشتر از تردمیل باشگاهی رونق دارد. بااینحال، تکنولوژیهای روزآمدتر و پیشرفتهتر ابتدا در مدلهای باشگاهی ظهور میکند و باشگاه رفتن نیز به سبب آگاهیهای فزاینده از بدن و علم تناسباندام، هر روز بیش از روز پیش رونق میگیرد. بنابراین، تردمیل باشگاهی همچنان یکی از تجهیزات مهم برای تجهیز هر باشگاهی است.
در این میان، تردمیلهای باشگاهی مشخصههایی دارند که تمییز دادنشان را از نوع دیگر آسان میکند. این مشخصهها میتواند ظاهری و در ارتباط با طراحی و ظاهر دستگاه باشد، یا میتواند به قابلیتها، موتور و دیگر مشخصههای پنهان بستگی داشته باشد. از سوی دیگر، این تفاوتها معرف و توصیفکنندۀ خصوصیات تردمیلهای باشگاهی نیز هست. به این ترتیب، همواره در توصیف انواع تردمیلهای باشگاهی مقایسۀ آنها با انواع خانگی ناگزیر مینماید و هنگام خرید تردمیل باشگاهی خواهناخواه این مقایسهها در ذهن شکل میگیرد.
معرفی تردمیل باشگاهی
نخستین معرف برای این نوع دستگاههای هوازی این است که تردمیلهای باشگاهی دستگاههای بسیار بزرگیاند. اگر دو تردمیل خانگی و باشگاهی را در کنار هم ببینید، بدون آنکه آشنایی چندانی با آنها داشته باشید، میتوانید حدس بزنید کدام یک باشگاهی و کدام یک خانگی است. موتور قدرتمندتر، تحمل وزن بیشتر و اندازۀ تسمۀ بزرگتر از علتهایی است که تردمیل باشگاهی با ابعاد و جثۀ بزرگتری طراحی و ساخته میشود. برای مثال، ابعاد 223×98×172 سانتیمتر را با 187×83×143 سانتیمتر قیاس کنید. به نظرتان کدام یک ابعاد یک تردمیل باشگاهی است؟ حال این اندازهها را مقایسه کنید که اندازۀ تسمه است: 48×135 سانتیمتر با 58×150 سانتیمتر. به نظر کدام یک اندازۀ تسمۀ تردمیلی باشگاهی است؟ چنانچه میبینید دستگاههای باشگاهی خود را آشکارا با اندازه و جثه نشان میدهند.
موتور تردمیل باشگاهی
حال اگر به مشخصههای داخلی و پنهان این دستگاهها بپردازیم، به موارد دیگری برمیخوریم. موتور مهمترین قطعه در تردمیل است و در حقیقت قلب تپندۀ آن است. نوع موتور در تردمیل باشگاهی AC است. AC اشاره به جریان برق متناوب دارد و مخفف عبارت Alternating Current است که یعنی جریان متناوب. این جریان الکتریکی برخلاف جریان مستقیم (DC که در تردمیلهای خانگی استفاده میشود و به برق باطری یا برق مستقیم شهرت دارد و جریان آن ثابت است) جهت و مقدارش متناوباً در حال تغییر است. به زبان سادهتر این همان برقی است که در خانهها استفاده میشود و در بسیاری از واحدهای تجاری نیز از همین برق استفاده میشود.
همین نوع جریان برق است که قدرت بیشتر را برای موتورهای این نوع تردمیل به ارمغال میآورد و بعضاً تردمیلهایی با 10 یا حتی 15 اسب بخار قدرت هم تولید میشود. هنگامی که موتور قدرتمند داشته باشید، تحمل وزن بیشتر خواهید داشت و متعاقباً شیب بیشتر و سرعت بیشتر نیز میسر میشود. به همین خاطر، تمامی تردمیلهای باشگاهی در این شاخصها از تردمیلهای خانگی پیشاند.
قیمت تردمیل باشگاهی
نکتۀ دیگر دربارۀ این نوع تردمیلها این است که اغلب آنها تککارهاند. یعنی خبری از متعلقاتی مانند ویبراتور برقی، پایه درازنشست و دمبل در آنها نیست. استثنا وجود دارد، اما 99 درصد تردمیلهای باشگاهی تککارهاند. علت این امر را باید در کارایی این دسته از دستگاههای هوازی جستوجو کرد. زمانی که تردمیلی برای باشگاه طراحی شده باشد، صرف وجود آن در باشگاه آن را از اینکه متعلقاتی مانند پایه درازنشست و دمبل با خود داشته باشد، بینیاز میکند. چون این چیزها در هر باشگاهی وجود دارد. به همین علت، ضرورتی بر وجود آنها به همراه تردمیل و چندکاره بودن آن، همچون تردمیلها خانگی نیست.
نکتۀ حائز اهمیت این است که با این اوصاف و افزایش ابعاد و حجمها و قدرتها، قیمت تردمیل باشگاهی بسیار بیشتر از انواع خانگی تمام میشود. به سخن دیگر، هزینۀ خرید بیشترِ تردمیلهای باشگاهی هزینۀ قدرت بیشتر، شیب بیشتر، ساختار محکمتر، سرعت بیشتر و دستگاه بزرگتر است که میپردازید. در حال حاضر و در تابستان 1403 تردمیل باشگاهی زیر 60 میلیون تومان عملاً در بازار وجود ندارد. این درحالی است که هنوز میتوان تردمیل خانگی زیر 30 میلیون تومان خرید.
البته ابعاد و قدرت تنها گزینههایی نیست که بر قیمت تردمیل باشگاهی اثر میگذارد. برند، کنسول و نمایشگر نیز با تمام قابلیتهایی که در خود تعبیه میکنند نقش مهمی در این زمینه دارد. نمایشگرها در این دستگاهها به دو نوع LED و LCD تقسیم میشوند که میتواند لمسی یا غیرلمسی باشد. برنامههای از پیش تعریف شده و قابلیتهای متداول و مرسوم در دستگاههای هوازی همگی در صفحه نمایشگر و روی کنسول در دسترساند. کلیدهای میانبر، دکمههای دسترسی سریع برای تغییر و تنظیم سرعت و شیب، درگاههای ارتباطی مانند USB و AUX از سازوکارهای دیگری هستند که باید درکنسول این دستگاهها به دنبالشان گشت. هرچه نمایشگر و کنسول بهروزتر باشند، طبعاً با دستگاه درجهیکتر و ردهبالاتری طرف خواهید بود. برای مثال، نورپردازی و افکتهای نوری در صفحه نمایشگر از اهمیت بسزایی برای کاربران برخوردار است؛ تا آن اندازه که حتی میتواند بر تصمیمشان برای خرید تردمیل هم اثر بگذارد.
از دیگر عوامل اثرگذار بر کیفیت تردمیل و در نهایت قیمت آن، میتوان به جنس تسمهها، جنس رکاب و بدنه (استراکچر) دستگاه و مواردی از این قبیل اشاره کرد. توجه داشته باشید که هنگام خرید تردمیل باشگاهی هزینۀ ارسال و نصب رایگان است یا نه. ما در فروشگاه خود این خدمات را به رایگان برایتان انجام خواهیم داد تا شما متحمل هزینۀ اضافه نشوید و خرید این دستگاهها برایتان آسان شود.
یکی دیگر از انواع تردمیل باشگاهی تردمیل بدون موتور یا تردمیل مکانیکی است. البته این دستگاه نامهای دیگری هم دارد، مانند تردمیل منحنی یا Curve Treadmill. این نام نیز به سبب نوع طراحی خمیدۀ تسمه در این دستگاه انجام شده است و توصیفکنندۀ ظاهر آن است که شکلی خمیده دارد. این نوع تردمیلها نیازی به موتور ندارند و با طراحی خاصی که دارند، با دویدن کاربر بر روی تسمه شروع به چرخیدن میکنند و سرعت آن نیز بستگی به سرعتی دارد که کاربر توانایی رسیدن به آن را دارد. از شیب در این نوع از تردمیلها خبری نیست و بیشتر آنها نمایشگری هم به آن صورت ندارند. بااینحال، ساخت و طراحی تردمیلهای مکانیکی یا بدون موتور به سبب منحنی بودن تسمه دشوارتر است و نیازمند محاسبات پیچیدهتری برای طراحیِ تسمه است. در قیمتگذاری نیز این دستگاهها دست کمی از بهترین انواع تردمیل باشگاهی ندارند و دستگاهها گرانی به حساب میآیند.