حتما تا به الان به افرادی برخورده اید که بیشتر از اطرافیان خود عرق می کنند. بعضی از افراد به صورت مداوم تمام اعضای بدن آنها و حتی کف دست هایشان عرق می کند و با خیس شدن وسایلی که با آن سر و کار دارند دچار مشکل می شوند. تعریق برای بدن امری عادی تلقی می شود و برای تنظیم حرارت بدن ضروری میباشد، ولی زمانی که این تعریق زیاد شود ما را دچار مشکل می کند و دردسر ساز می شود.
تعریق بیش از حد، در شرایط عادی نشانه وجود مشکلی در بدن است. درست است که کثیف شدن پیراهن در زمان کار یا خیس بودن کف دست و چهره اصلا خوشایند نیستند و در ارتباط ما با دیگران تاثیر می گذارند، اما باید از این هشدار بدن ممنون باشیم تا به موقع ما را متوجه مشکل پیش آمده می کند و سبب می شود تا زود به داد آن برسیم و دچار مشکلات بیشتر و بزرگتری نشویم. همان طور که گفته شد عرق کردن میتواند دلایل زیادی داشته باشد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
عصبانی هستید
زمانی که به حد زیادی عصبانی شوید، در بدن هورمون های استرس آزاد می شود و این هورمون تعداد ضربان قلب شما را بالا می برد و با بالا رفتن تعداد ضربان قلب، جریان جون نیز در بدن بیشتر شده شود و این امر باعث افزایش دمای بدن نیز می شود. زمانی که دمای بدن بالا می رود شما عرق می کنید و دچار مشکلات آن خواهید شد. اگر عصبانیت در بعضی از مواقع پیش آید طبیعی است، ولی اگر همیشه و به صورت دائم این اتفاق برای شما بیفتد، دچار مشکل خواهید شد و باید فکری به حال آن کرده تا بتوانید خود را کنترل کنید.
باردارید یا به زمان یائسگی نزدیک می شوید
غدد درونی بدن گاهی دچار تغییر و تحولاتی می شوند که برای نشان دادن این تغییرات، بدن عرق می کند. زمانی که شما به دوران یائسگی نزدیک می شوید بدن گرمای زیادی تولید می کند و حتی زمانی که روبه روی کولر قرار گرفته اید، گمان می کنید هوا گرم است و عرق می کنید. در دوران بارداری و حاملگی این مشکل تعریق و احساس گرگرفتگی نیز شاید به سراغتان بیاید و بیش از گذشته عرق کنید. برای از بین بردن این مشکل و کمتر شدن تعریقتان بهتر است به پزشک مراجعه کنید و از او کمک بگیرید.
ورزش سنگینی انجام داده اید
زمانی که بیرون از خانه یا در خانه با کمک تردمیل راه می روید یا می دوید، برای اینکه بتوانید تعداد ضربان قلبتان را بالا ببرید باید سرعت فعالیتتان را افزایش دهید. با کمک نمایشگر تردمیل می توانید به صورت مستقیم و در بعضی از دستگاه ها به صورت غیرمستقیم با کمک بی سیم ،تعداد ضربان قلب خود را در زمان ورزش چک کنید.
با بالا رفتن سرعت ورزش و فعالیت شما در بدن کالری سوزی زیادی به راه میفتد. این کالری سوزی یا در واقع چربی سوزی با تولید گرمای زیادی همراه است و بدن موظف است این گرما را کنترل کند. بدن برای کنترل گرما عمل تعریق را انجام می دهد و بهترین روش برای کنترل این فرآیند، نوشیدن آب است که بهتر است در فواصل زمانی معینی انجام شود. فراموش نکنید که عرق کردن روش طبیعی بدن برای خنک کردن است و اگر می خواهید تعریق زیادی نداشته باشید باید با نوشیدن آب و مایعات خنک این فرآیند را به حداقل برسانید.
نوشیدن قهوه زیاد
بعضی از افراد برای اینکه در صبح خواب آلودگی را از خود دور کنند و بتوانند با انرژی به سرکار بروند و فعالیت روزانه خود را شروع کنند، قهوه می نوشند. کافئین موجود در قهوه سبب بیداری و تحریک سیستم عصبی می شود. زمانی که سیستم عصبی تحریک شود، بدن به طور خودکار گرما تولید می کند و همان طور که می دانید زمانی که بدن گرم می شود به طور طبیعی سریع خود را با عرق کردن خنک می کند. اگر از عرق کردن زیاد رنج می برید بهتر است مصرف قهوه را به حداقل برسانید.
مصرف بعضی از داروها و الکل
مصرف الکل و بعضی از داروها باعث گشاد شدن رگ ها می شود و و غدد را وادار به فعالیت می کند. زمانی که غدد فعالیت بیشتری دارند حرارت در بدن تولید می شود و بدن به منظور کنترل این گرما ناچار به تعریق است و شما شاید در این حالت احساس خوبی نداشته باشید. در زمان مصرف داروها با پزشک مشورت کنید و تا جایی که میتوانید از خوردن الکل دوری کنید.
قند خون پایین
جالب است بدانید زمانی که قند خون شما پیایین تر از حد معمول یعنی بین 70تا 100 میلی گرم است و بدن به صورت ناگهانی سرد می شود، بدن برای حفظ تعادل ناچار به نشان دادن واکنش است و عرق می کند. به همین دلیل است که عرقی که روی پوست می نشیند سرد است و اگر این مشکل در حد خفیفی باشد با نوشیدن شربت یا خوراکی شیرین این مشکل حل می شود و اگر جدی تر باشد باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
با شناخت دلیل هایی که میتواند باعث تعریق زیاد بدن شما گردند میتوایند با این عکس العمل طبیعی بدن کنار بیایید و اگر هیچ یک از دلیل های ذکر شده برای شما اتفاق نیفتاده بود و شما بی دلیل عرق زیادی می کردید بهتر است به پزشک متخصصی مراجعه کنید و از او کمک بگیرید و در جهت درمان آن تلاش کنید.