با زیاد شدن دغدغه های فکری و استرس های کاری روزانه می تواند حال یک روز ما را تحت هر شرایطی تحت تاثیر قرار دهد و امکان ادامه فعالیت را از ما بگیرد. شاید شما نیز به این مشکل برخورده باشید که در زمان اجرای تمرینات می بینید که اصلا انرژی برای ادامه فعالیت ندارید و نمی توانید ادامه دهید.
اولین چیزی که باید مورد بررسی قرار دهید شیوه زندگیتان مخصوصا در چند هفته قبل از تمرین است تا بتوانید بفهمید مشکل کار کجاست. بنا به بررسی های انجام شده چند عامل مهم می تواند انرژی را از شما بگیرید و شما نتوانید تمرینات ورزشی را ادامه دهید که در ادامه این مقاله آنها را بررسی خواهیم کرد.
استرس و بدخوابی
زمانی که شما درگیر فشار روانی هستید فشار زیادی به بدن وارد شده و همین امر موجب می شود تا شما حتی در زمان خواب نیز با اختلال مواجه باشید و نتوانید در شب خواب خوبی را تجربه کنید. باید مراقب بدنتان باشید اگر شغل یا روابط استرس زایی دارید که سبب می شود شما خواب خوبی نداشته باشید و کمبود خواب پیدا کنید باید بررسی کرده و به آن رسیدگی کنید، زیرا کم کم بدنتان دست به اعتراض و واکنش می زند. برای کنترل این حالت بهتر است چند روز متوالی احساساتی که در حین تمرین دارید را یادداشت کنید تا با مرور آنها متوجه شوید تا چه حد درگیر استرس و بی خوابی شب گذشته بوده اید و برای کنترل آنها اقدامات جدی انجام دهید.
وجود آسم و آلرژی
اگر جزو افرادی هستید که در زمان انجام دادن ورزش مشکلات تنفسی برای شما به وجود می آید باید در ابتدا چند راه را امتحان کرده و در صورت خوب نشدن به پزشک مراجعه کنید.
اگر قرار گرفتن در محیط باز و آلودگی هوا شما را اذیت می کند و نمی توانید به خوبی نفس بکشید، بهتر است با تهیه تردمیلی خانگی در خانه بمانید و از این دستگاه هوازی و سایر دستگاه های خانگی استفاده کنید.
تردمیل های امروزی دارای برنامه های از پیش تعیین شده هستند که با انتخاب یکی از آنها می توانید در کمترین زمان ورزش خود را شروع کنید و به واسطه نمایشگر تردمیل میزان ضربان قلب، مسافت و... را زیر نظر داشته باشید و به مشکلی بر نخورید.
فراموش نکنید که چه در خانه و چه در بیرون از خانه باید قبل و بعد از ورزش بدن را گرم و سرد کنید تا بتوانید تمرینات را راحت تر انجام دهید. اگر یکباره ورزش را رها کنید، فشار زیادی به قفسه سینه وارد می شود و حتما تنگی نفس را احساس خواهید کرد. اگر تنگی نفس شما بعد از تمام شدن ورزش با خس خس و فشار در قفسه سینه همراه است باید با پزشک خود در مورد آسم ورزشی و حتی آلرژی مشورت کنید.
افت PH خون
زمانی که شما تمرینات شدیدی انجام می دهید، بدن برای تولید انرژی و سوخت، کربوهیدارت ها را می سوزاند و یون های هیدروژن بیشتری در بدن تولید می کنند و در این مواقع احتمال افت PH بدن وجود دارد و در اصطلاح بدن اسید لاکتیک تولید می کند. زمانی که بدن اسیدی می شود همه چیز افت می کند و عضلات دچار انقباض شده و احساس خستگی زیادی خواهید کرد و نمی توانید ورزش را ادامه دهید. با وجود پیدا شدن تمام این حالات نباید ورزش را کنار بگذارید و باید آن را ادامه دهید، زیرا با ادامه دادن تمرینات بدن تواناتر شده و میتواند در برابر هیدروژن ها از خود دفاع کند.
داشتن سرعت و شدت زیاد در اجرای تمرینات
اگر بعد از هر تمرینی که انجام می دهید احساس بی حالی دارید و بسیار ناتوان می شوید، باید در شدت و سرعت تمرینات تجدید نظر کنید. برای ریکاوری بدن زمان تعیین کنید و تا با ناتوانی بدن روبه رو نشوید و احساس شکست نکنید. زمانی که به صورت مرتب تمرین انجام می دهید باید به یاد داشته باشید که گاهی هم انجام دادن تمرینات سبک تر برای بدن لازم است و این اصل که هیچ وقت دو تمرین سنگین را پشت سر هم انجام ندهید را به یاد داشته باشید.
کم خونی
اگر به یکباره در زمان انجام تمرینات بی حال و خسته می شوید شاید برای نرسیدن خون به سلول های شما باشد و نرسیدن خون نیز در نهایت موجب نرسیدن اکسیژن به بافت های بدن خواهد شد.
اغلب بانوان این مشکل را دارند و آهن خون آنها نیز در پایین ترین حد ممکن خود قرار دارد، مخصوصا در زمان های عادت ماهیانه که این مشکل شدت بیشتری پیدا می کند. اگر شما دچار کم خونی هستید و در بیشتر ساعات روز دچار بی خوابی، سرگیجه، گرفتگی عضلات و بی حالی می باشید، باید بدانید هر چقدر هم سرتان را با ورزش گرم کنید، فایده چندانی نخواهد داشت و در نهایت کم خونی توانی برای انجام ورزش برای شما باقی نمی گذارد و باید به پزشک مراجعه کرده و سریعتر آن را درمان کنید.
کمبود آب در بدن
زمانی که شما مایعات به خصوص آب کافی به بدن نرسانید، خون غلیظ می شود و کار قلب که پمپاژ خون است دچار مشکل خواهد شد. این بی آبی بدن ما را نیز دچار بی حالی و کرخی خواهد کرد. قبل از شروع تمرینات حتما چک کنید که بدن آب کافی داشته باشد و در حین و بعد از تمام شدن ورزش نوشیدن آب را نیز فراموش نکنید.
مشکلات تیروئید
غده تیروئید یکی از مهم ترین غدد بدن ما محسوب می شود و هر زمان که عملکرد ضعیفی داشته باشد باعث بی حالی بدن نیز می شود و ما را دچار مشکلات شدیدی می کند. کم کار بودن تیروئید باعث بی حالی، نداشتن انرژی، زیاد شدن وزن، حتی افسردگی و ... می شود. این مشکل با راه حل های خانگی درمان نمی شود و حتما برای بهبود آن باید به پزشک مراجعه کنید.
نرسیدن کربوهیدارات کافی به بدن
اغلب افرادی که ورزش انجام می دهند، هدفی مانند رسیدن به تناسب اندام و لاغری دارند و برای رسیدن آن به شدت تلاش می کنند. برای رسیدن به این هدف درست است که باید کالری سوزی داشته باشید، ولی باید دقت کنید با دریافت کربوهیدارت کافی، انرژی هم برای انجام دادن تمرینات برای خود بگذارید. باید میزان دریافت کالری و کربوهیدرات های خود را کنترل کنید تا هم انرژی برای ورزش داشته باشید و هم بتوانید به لاغری که انتظار دارید برسید.
مراقب گلیکوژن خونتان باشید
قند خونتان را با آزمایشی ساده بررسی کنید و اگر مشکلی نبود، بی انرژی بودنتان ربطی به میزان قند خونتان ندارد. بی حالی و کم انرژی بودنتان ممکن است از کمبود گلیکوژن در بدن باشد. گلیکوژن در عضلات وجود دارد و اگر در زمان ورزش در عضلات گلیکوژن کمی وجود داشته باشد، سوخت و ساز بدن نیز به مشکل برمی خورد و انرژی برای ادامه فعالیت نخواهید داشت.
بدن برای ذخیره سازی گلیکوژن به کربوهیدارات نیاز دارد و الکی بدن را پر از نوشابه های انرژی زا نکنید، این نوشیدنی ها برای تامین فوری انرژی مفید هستند و فایده چندانی برای بدن ندارند. با رعایت و اطلاع از نکاتی که در این مقاله برای شما آورده شد می توانید با انرژی بیشتری ورزش و تمرینات خود را انجام دهید و زودتر به اهداف مورد نظر خود برسید.