چاقی و تبعاتی که برای بدن ما به دنبال دارد زودگذر نیست و پیر و جوان نیز نمی شناسد و برای تمام افراد مشکلاتی را به وجود خواهد آورد. زمانی که درصد چربی در بدن ما افزایش پیدا کند عملکرد بدن نیز تغییر می کند و کم کم شاهد انواع بیماری ها در بدن خود خواهید بود.
مرکز مبارزه با بیماری (CDC) در آمریکا اعلام کرده است که علت اصلی 40 درصد از سرطان ها و بیماری های لاعلاجی که انسان ها را به شدت درگیر خود می کند و گاهی آنها را به کام مرگ می کشاند، چاقی است و باید برای این مشکل بزرگ تا دیر نشده راه حل اساسی پیدا کرد و وجود آن را از بدن و سلامتی خود پاک نمود و با آن فاصله زیادی گرفت.
چطور چاقی باعث سرطان می شود؟
چاقی و داشتن اضافه وزن باعث به وجود آمدن انواع بیماری ها علی الخصوص سرطان می باشد. برای اینکه بتوانیم بیماری ها و سرطان ها را از خود دور کنیم باید سعی داشته باشیم تا شیوه زندگی خود را تغییر دهیم تا سلامتی در بدن ما ماندگار باشد و این نعمت با وجود بیماری های مختلف از بین نرود.
باید برای رسیدن به بدنی سالم و زندگی سالم رژیم غذایی سالمی را برای خود انتخاب کنیم و انجام دادن ورزش روزانه را نیز فراموش نکنیم.
چاقی ممکن است به مرور زمان عامل آسیب ژنتیکی در نسل های آینده باشد که ما و فرزندان مان را مستعد ابتلا به انواع سرطان ها کند.
خطر ابتلا به دیابت نوع 2 با وجود چاقی در بدن ما افزایش پیدا می کند و زمانی که به بیماری دیابت نیز مبتلا شویم امکان گرفتار شدن در دام انواع سرطان هایی مانند: آندومتر، پانکراس، کبد، کولورکتال، پستان، مثانه و ... در بدن ما نیز افزایش پیدا می کند.
اکثر ما کار و مشغله زیاد را بهانه ای برای انجام ندادن ورزش می دانیم در حالی که قبل یا بعد از ساعات کاری می توانیم با تهیه تردمیلی برای خانه پیاده روی ساده ای حتی برای مدت زمان 30 دقیقه انجام دهیم تا بتوانیم متابولیسم بدن مان را افزایش دهیم و کم کم از شر چربی های اضافی بدن و چاقی خلاص شویم.
زمانی که بتوانیم از شر چربی های اضافی بدن خلاص شویم بدن قادر خواهد بود کنترل سطح گلوکز خون را کنترل کند و نیازی به مصرف انواع داروهای مضر که به بدن نیز آسیب های زیادی وارد می کنند نیست.
چاقی و وجود چربی بیش از اندازه در بدن ما می تواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت نوع دو، آرتروز، آسم، قطع تنفس (آپنه) در هنگام خواب، بیماریهای کیسه صفرا، اختلالات قاعدگی و حتی بیماری های روانی مانند افسردگی را افزایش دهد.
با صنعتی شدن بیشتر جوامع و یک جا نشستن اکثر ما برای انجام دادن کارهای روزانه، چاقی را در بیشتر افراد زیاد کرده است به گونه ای که کم کم ابتلا به این مشکل امری عادی شده است. متاسفانه جامعه ما نیز به سمت کمتحرکی، پرخوری و در نتیجه افزایش وزن در حال حرکت است به طوری که حدود نیم بیشتری از جمعیت مردان و زنان ایرانی اضافه وزن دارند.
حفظ وزن و تناسب اندام برای پیشگیری از سرطان بسیار اهمیت دارد و می تواند به روند انواع بیماری ها اعم از انواع سرطان ها سرعت ببخشد. می دانید که با بالا رفتن سن چاقی بیشتری به سراغ ما می آید و اگر مراقب نباشیم و ورزش نیز انجام ندهیم در این سن و سال چاق خواهیم شد و خطر ابتلا به انواع سرطان نیز بیشتر می شود.
تغییرات زیاد در وزن یعنی در حقیقت چاق و لاغر شدن زیاد نیز با افزایش خطر بروز سرطان رابطه دارد و باید از درگیر شدن با این موضوع دوری کنید. اگر خدایی ناکرده به سرطانی مبتلا شدید باز ناامید نشوید و حواس تان به وزن خود باشد، زیرا افزایش وزن باعث ایجاد بیماریهای دیگر می شود و شدت آن را تشدید می کند. حتی بعد از رهایی از سرطان نیز وزن خود را در حد تعادل نگه دارید تا دچار سرطانهای ثانویه و بیماری های مختلف قلبی- عروقی یا دیابت نشوید.
برنامهریزی دست نیافتنی برای رسیدن به تناسب اندام انجام ندهید. سعی کنید تغییرات کوچک ولی ادامه داری را انجام دهید تا بتوانید به آن پایبند باشید.
میزان کالری که به صورت روزانه دریافت می کنید را تا 500 تا 1000 کیلو کالری در روز کاهش دهید تا بتوانید بعد از یک هفته نیم تا یک کیلوگرم وزن کم کنید. در طی روز ورزش کردن را فراموش نکنید حتی اگر شده در حد 30 دقیقه که بتوانید 150 کالری دیگر بسوزانید. ورزش نه تنها به کاهش وزن کمک میکند بلکه کاهش وزن شما را به مدت بیشتری نگه میدارد.
تا اسم انجام دادن ورزش به گوش می رسد بیشتر افراد گمان می کنند باید ورزش سنگینی انجام دهند در صورتی که این گونه نیست و کافی است به مدت 30 دقیقه پیاده روی متعادلی چه در فضای بیرون یا بر روی تردمیل داشته باشید.
تعادل را در خورد و خوراکتان رعایت کنید و به اندازه کم آن قناعت کنید تا بتوانید سالم و شاداب بمانید و خطر ابتلا به انواع سرطان ها و بیماری ها را از خود دور کنید.